Open ateliers in het Hoofdkantoor tijdens de Kunstlijn Haarlem 5-6 november 2016   11 – 17 u
Het Hoofdkantoor  Waarderweg 78  2031BP  Haarlem

Tijdens de open ateliers in het Hoofdkantoor is Aeltsje Hylkema gast in het atelier van Peet Verrijn Stuart.


Peet Verrijn Stuart

Peet Verrijn Stuart is afgestudeerd aan de academie Minerva in Groningen – autonoom. Zij woont en werkt in Haarlem.
Van haar is het werk Meanwhile te zien. Dit werk bestaat uit foto’s en ruimtelijk werk.

De serie foto’s aan de muur zijn gemaakt in het havengebied rondom het Quarantaine terrein. Eerder dit jaar waren deze foto’s daar te zien tijdens Charlois Speciaal in Rotterdam.

Het werk ontstaat uit observaties en gedachten.  Hoe is het geweest voor de mensen die van ver hier aankwamen en hoe moet het zijn voor hen die komen?

Wat zijn de verschillende betekenissen die deze omgeving voor deze mensen heeft?

Wie zijn zij ? Hoe is het om gewild of ongewild ergens terecht te komen?

Verschillende media, beelden en fotoafdrukken en de afbeelding op de foto, gaan een verband aan met elkaar en de ruimte eromheen. Het zachte hahnemeuhle papier, waarop de foto’s zijn geprint geven het werk een kwetsbare uitstraling. De beelden zijn subtiel, krachtig en ijl.

Aeltsje Hylkema

Aeltsje Hylkema presenteert werk onder de titel Silhouet interieur.

Aeltsje Hylkema is afgestudeerd in beeldhouwen aan de Academie Beeldende Vorming in Amersfoort en schilderen en grafiek aan de Academie Minerva in Groningen. Zij woont en werkt in Rotterdam.

Zij houdt zich momenteel bezig met de intieme lijn, die ontstaat waar lichaamsdelen elkaar raken. Met grove kwaststreken wordt slechts een deel vanhet lichaam weergegeven. Zij zoekt niet de emotie in de totale houding of het gezicht, maar in de tedere binnencontouren.

Het gebruik van karton als drager geeft het gevoel van verpakking, bescherming. Tegelijkertijd is het gerecycled materiaal, wat de vluchtigheid van de houding weergeeft.